No waste, just taste - Karin Sundgren
Följ med på en unik matresa där hållbarhet och smak står i centrum. Med inspirerande och lättlagade recept kan du nu minska ditt eget matsvinn och få en mer mångsidig och sparsam kost på köpet.
Gazpacho, picklade grönsaker, räksoppa och makaronilåda i bokens 30 recept varvas middagsrätter med tillbehör, och utmynnar i en trerättersmiddag som imponerar även på finsmakare. Här visar kocken Karin Sundgren hur du kan förvandla överblivna råvaror till en kulinarisk upplevelse. Med änden av en lök, krokiga morötter eller ett nytt användningsområde för kräftskal skapas nya och nygamla rätter till ett lägre pris för både dig och vårt klimat.
Hur ser det ut med ert matsvinn hemma? Jag känner verkligen att jag kan bli så mycket bättre. Det är många livsmedel från boken som ligger och skrumpnar hemma i mitt kylskåp! Undrar hur många gurkor och bananer som jag har slängt genom åren?
Jag testade ett recept ur boken som jag aldrig ens funderat över att jag kunde äta och det är själva bladen som sitter runt blomkålshuvudet. De har jag alltid kastat eller kollat efter ett huvud som har så lite blast som möjligt. I receptet så skivar man blasten tunt och sen kramar man in salt och smaksätter med olja, vinäger och kummin, men jag tror att det skulle vara supergott med lime, koriander och lite chili! Det ska jag testa nästa gång. Nu kanske det kommer att bli så att blomkålshuvudet ligger och skrumpnar för att jag bara vill åt blasten.
En god grej vi gör med äpplen hemma är att skala och skär i bitar, sen steker jag dem i smör eller kokosolja och strör över kanel, vaniljpulver och kardemumma. Om vi ska lyxa till det så har jag i lite hackade nötter. En annan variant som jag älskar är att ha i carobpulver, kokosmjölk och strö över lite havssalt.
Önskade att det fanns några fler exempel till varje råvara i boken, men jag känner ju också att den är en bra start-inspo för att få en massa idéer själv och testa nya saker med det som jag har hemma.
Tack Bookmark för recensionsexemplar!
Finns att köpa på bl a Bokus & Adlibris
Följ med på en unik matresa där hållbarhet och smak står i centrum. Med inspirerande och lättlagade recept kan du nu minska ditt eget matsvinn och få en mer mångsidig och sparsam kost på köpet.
Gazpacho, picklade grönsaker, räksoppa och makaronilåda i bokens 30 recept varvas middagsrätter med tillbehör, och utmynnar i en trerättersmiddag som imponerar även på finsmakare. Här visar kocken Karin Sundgren hur du kan förvandla överblivna råvaror till en kulinarisk upplevelse. Med änden av en lök, krokiga morötter eller ett nytt användningsområde för kräftskal skapas nya och nygamla rätter till ett lägre pris för både dig och vårt klimat.
Hur ser det ut med ert matsvinn hemma? Jag känner verkligen att jag kan bli så mycket bättre. Det är många livsmedel från boken som ligger och skrumpnar hemma i mitt kylskåp! Undrar hur många gurkor och bananer som jag har slängt genom åren?
Jag testade ett recept ur boken som jag aldrig ens funderat över att jag kunde äta och det är själva bladen som sitter runt blomkålshuvudet. De har jag alltid kastat eller kollat efter ett huvud som har så lite blast som möjligt. I receptet så skivar man blasten tunt och sen kramar man in salt och smaksätter med olja, vinäger och kummin, men jag tror att det skulle vara supergott med lime, koriander och lite chili! Det ska jag testa nästa gång. Nu kanske det kommer att bli så att blomkålshuvudet ligger och skrumpnar för att jag bara vill åt blasten.
En god grej vi gör med äpplen hemma är att skala och skär i bitar, sen steker jag dem i smör eller kokosolja och strör över kanel, vaniljpulver och kardemumma. Om vi ska lyxa till det så har jag i lite hackade nötter. En annan variant som jag älskar är att ha i carobpulver, kokosmjölk och strö över lite havssalt.
Önskade att det fanns några fler exempel till varje råvara i boken, men jag känner ju också att den är en bra start-inspo för att få en massa idéer själv och testa nya saker med det som jag har hemma.
Tack Bookmark för recensionsexemplar!
Finns att köpa på bl a Bokus & Adlibris
Kommentarer
Skicka en kommentar