Fortsätt till huvudinnehåll

Läslista 2017


Hundra omistliga ting - Lucy Dillon
Den ökända historien om Frankie Landau-Banks - E Lockhart
Fågelburen - Lisa Jewel
Vi är en - Sarah Crossan
Ordbrodösen - Anna Arvidsson

Tio över ett - Ann-Heléne Leastadius
Patienten - P.D James
En sekund i taget - Sofia Nordin

The Bookshop on the Corner - Jenny Coolgan
Tschick - Wolfgang Hernndorf
Toner i natten - Jojo Moyes
Girls on fire - Robin Wasserman

Som stjärnor i natten - Jennifer Niven
Minns mig som en ängel - Kristina Appelqvist
Häxan - Camilla Läckberg
Om jag får stanna - Kajsa Gordan
Egenmäktigt förfarande : en roman om kärlek - Lena Andersson

Flyt som en fjäril, stick som ett bi - Elin Nilsson
Kaninjägaren - Lars Kepler
När hundarna kommer - Jessica Schiefauer
Ljuset vi inte ser - Anthony Doerr


Miniatyrmakaren - Jessie Burton
Livet deluxe - Jens Lapidus
Den lilla bokhandeln i Paris - Nina George
Frülingsglück und Mandelküsse - Emilia Schilling
Godnatt Mister Tom - Michelle Magorian
Sommar på det lilla bageriet - Jenny Colgan
Roller Girl - Victoria Jamieson
Hemmet - Mats Strandberg
Dumplin' - Julie Murphy
FanGirl - Rainbow Rowell


Katherine-teorin - John Green
Toscanan tur och retur - Åsa Hellberg
En bästis, tack! - Emma Askling
Och så levde de lyckliga - Lucy Dillon
Kanske är det allt du behöver veta - E Lockhart
Du, bara - Anna Ahlund
Grannen - Buthler & Öhrlund
Skärvor av minnen - Laurie Halse Henderson
The summerhouse by the sea - Jenny Oliver


I mjölnarens spår - Stina Nilsson Bassel
A list of cages - Robin Roe
Arthur Peppers diskreta charm - Phaedra Patrick
Norra Latin - Sara Bergmark Elfgren
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pagonareaffären - del 1

Män med makt - Oskar Rådehed

"En gravid kvinna dör i en bilolycka. Tio år senare blir Frans Lougrip, en av Stockholms vassaste fastighetslobbyister, indragen i en avancerad hämndaktion. Medan världen rasar samman, träffar han Elina Norr, en smart och driven PR-konsult. Tillsammans försöker de reda ut vad som ligger bakom händelseförloppet och vem som försöker sätta dit Frans Lougrip för mord."

Män med makt är en väldigt spännande bladvändare, även om jag känner att det är rätt så obehagligt med alla dessa maktmän och vad de hittar på. Otäckt när man känner att det nog inte är särskilt långt ifrån verkligheten.
Är inte helt förtjust i Frans, även om han ligger illa till för att bli ditsatt för mord, han verkar ha en osympatisk våldsam sida, som jag undrar lite hur den utvecklar sig i hans förhållande med Elina.
Jag tycker att det är lite extra roligt att läsa om bekanta trakter och i början utav boken så rör sig en av bokkaraktärerna bl a i Solberga, mina gamla hoods. 
Ser fra…

De sju systrarna - del 3

Skuggsystern - Lucinda Riley

Pa Salt, som den mytomspunne miljardären kallades av sina sex döttrar, adopterade flickorna från världens alla hörn. Han har lämnat en ledtråd åt varje syster, en pusselbit för att hjälpa dem finna sina rötter, men Star - den mest gåtfulla av systrarna - känner sig tveksam till att lämna tryggheten i sitt nära förhållande med sin syster CeCe. I desperation bestämmer hon sig för att följa sin ledtråd till ett antikvariat i London, och där öppnar sig en helt ny värld ...

Etthundra år tidigare svär den viljestarka och självständiga Flora MacNichol att aldrig gifta sig. Hon bor lycklig och trygg i sitt hem vid sjöarna i nordvästra England, nära sin idol Beatrix Potter, när oförutsedda händelser för henne till London, hem till en av det edvardianska societetslivets stora profiler, Alice Keppel. Flora slits mellan passionerad kärlek och sina plikter mot familjen, men inser att hon endast är en bricka i ett spel, vars regler bara andra verkar känna till. Men så möt…

Motståndstriologin - del 2

Skendöda - Louise Boije Af Gennäs

Sara har bestämt sig för att återvända till Stockholm från Örebro, trots de märkliga och traumatiska händelser som präglat hennes första höst i huvudstaden. Mer på sin vakt än någonsin byter hon till ett jobb inom konsultbranschen och flyttar till en ny stadsdel i hopp om att de ansiktslösa förföljarna ska lämna henne i fred.
Men den mardrömslika utpressningen tar snart vid där den slutade. Omgiven av finansvärldens korruption och maktspel måste Sara ställa sig frågan: finns det överhuvudtaget någon hon kan lita på?


När jag läste Blodlokan blev jag rätt nockad och liksom WOW! Skendöda är också väldigt bra, men det blir lite samma. Den är ruskigt spännande och jag vill veta vad som händer. Men jag känner att det blir lite för mycket utav allt, speciellt då det också hände så mycket i första delen.
Men jag gillar upplägget med konspirationstänket och att den är skriven så att den utspelar sig nära i tiden med händelser som man känner igen och kommer ihåg…