Fortsätt till huvudinnehåll

Galet rika asiater

Crazy rich i Asien - Kevin Kwan

När Rachel följer med pojkvännen Nick till Singapore för att träffa hans familj förväntar hon sig en lugn resa. Men hon vet inte vad som väntar henne. Plötsligt är hon indragen i en virvelvind av dyr champagne, snabba båtar och tävlingsinriktade brudtärnor. Nicks barndomshem visar sig vara ett palats. Som barn åkte han mer privatjet än bil och hans familj är en av världens rikaste. Rachel och Nick bjuds in till årets största och mest påkostade bröllop som i månader har dissekerats av skvallerpressen. Nick är bestman och visar sig dessutom vara en av Asiens mest eftertraktade ungkarlar. Och Nicks ömma mor är inte säker på att Rachel är rätt för honom.

Crazy rich i Asien var en galet lättläst bok. Den gick liksom inte att lägga ifrån sig helt, utan jag var bara tvungen att läsa lite till och även om jag inte hade tid så kunde jag stjäla mig till att läsa en halv sida.
Boken innehåller väldigt många olika personer och virrvarret utav vem som är släkt med vem var rätt rörigt. Det finns dock ett släktträd i början av boken som hjälpte till lite, men det finns ju också personer med som inte är släkt med Nick's släkt.
Men jag gillade verkligen huvudkaraktärerna Rachel & Nick och även Astrid (som är kusin med Nick).  De övriga var såklart också väldigt underhållande även om man blir rätt omskakad och förskräckt ibland. Det här handlar verkligen om galet rika människor, som gör galna grejer för att de har pengar till det. Där status är det absolut viktigaste och det är viktigt att inte beblanda sig med vem som helst. Stackars Rachel är så långt ifrån det här livet och som helt ovetandes kastas in detta. Nick har såklart inte nämnt att han tillhör en familj som är en av världens rikaste och att bröllopet som de är bjudna på är den stora snackisen i typ hela Asien. Jag tycker att hon klarar sig rätt bra igenom det hela, för hon utsätts ju för en hel del.
Det närmaste jag kommer det här livet är att jag använder 4-lags toalettpapper, som det nämns att  Astrid gör i boken, blev ju lite glad att det finns någonting jet-set-igt i mitt liv.

Tyckte väldigt mycket om den här boken och sitter fortfarande och velar om den är en riktig fullpottare eller om en del småsaker sänker den yttepytte. Hade också svårt att börja läsa något annat direkt efter den, för allt kändes så himla tråkigt i jämförelse, så den ligger liksom och väger åt höjdarhållet.

Tack Marie & Lovreads för recensionsexemplar!

Finns att köpa på bl a Bokus & AdlibrisKommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Pagonareaffären - del 1

Män med makt - Oskar Rådehed

"En gravid kvinna dör i en bilolycka. Tio år senare blir Frans Lougrip, en av Stockholms vassaste fastighetslobbyister, indragen i en avancerad hämndaktion. Medan världen rasar samman, träffar han Elina Norr, en smart och driven PR-konsult. Tillsammans försöker de reda ut vad som ligger bakom händelseförloppet och vem som försöker sätta dit Frans Lougrip för mord."

Män med makt är en väldigt spännande bladvändare, även om jag känner att det är rätt så obehagligt med alla dessa maktmän och vad de hittar på. Otäckt när man känner att det nog inte är särskilt långt ifrån verkligheten.
Är inte helt förtjust i Frans, även om han ligger illa till för att bli ditsatt för mord, han verkar ha en osympatisk våldsam sida, som jag undrar lite hur den utvecklar sig i hans förhållande med Elina.
Jag tycker att det är lite extra roligt att läsa om bekanta trakter och i början utav boken så rör sig en av bokkaraktärerna bl a i Solberga, mina gamla hoods. 
Ser fra…

De sju systrarna - del 3

Skuggsystern - Lucinda Riley

Pa Salt, som den mytomspunne miljardären kallades av sina sex döttrar, adopterade flickorna från världens alla hörn. Han har lämnat en ledtråd åt varje syster, en pusselbit för att hjälpa dem finna sina rötter, men Star - den mest gåtfulla av systrarna - känner sig tveksam till att lämna tryggheten i sitt nära förhållande med sin syster CeCe. I desperation bestämmer hon sig för att följa sin ledtråd till ett antikvariat i London, och där öppnar sig en helt ny värld ...

Etthundra år tidigare svär den viljestarka och självständiga Flora MacNichol att aldrig gifta sig. Hon bor lycklig och trygg i sitt hem vid sjöarna i nordvästra England, nära sin idol Beatrix Potter, när oförutsedda händelser för henne till London, hem till en av det edvardianska societetslivets stora profiler, Alice Keppel. Flora slits mellan passionerad kärlek och sina plikter mot familjen, men inser att hon endast är en bricka i ett spel, vars regler bara andra verkar känna till. Men så möt…

Motståndstriologin - del 2

Skendöda - Louise Boije Af Gennäs

Sara har bestämt sig för att återvända till Stockholm från Örebro, trots de märkliga och traumatiska händelser som präglat hennes första höst i huvudstaden. Mer på sin vakt än någonsin byter hon till ett jobb inom konsultbranschen och flyttar till en ny stadsdel i hopp om att de ansiktslösa förföljarna ska lämna henne i fred.
Men den mardrömslika utpressningen tar snart vid där den slutade. Omgiven av finansvärldens korruption och maktspel måste Sara ställa sig frågan: finns det överhuvudtaget någon hon kan lita på?


När jag läste Blodlokan blev jag rätt nockad och liksom WOW! Skendöda är också väldigt bra, men det blir lite samma. Den är ruskigt spännande och jag vill veta vad som händer. Men jag känner att det blir lite för mycket utav allt, speciellt då det också hände så mycket i första delen.
Men jag gillar upplägget med konspirationstänket och att den är skriven så att den utspelar sig nära i tiden med händelser som man känner igen och kommer ihåg…