Fortsätt till huvudinnehåll

Galet rika asiater

Crazy rich i Asien - Kevin Kwan

När Rachel följer med pojkvännen Nick till Singapore för att träffa hans familj förväntar hon sig en lugn resa. Men hon vet inte vad som väntar henne. Plötsligt är hon indragen i en virvelvind av dyr champagne, snabba båtar och tävlingsinriktade brudtärnor. Nicks barndomshem visar sig vara ett palats. Som barn åkte han mer privatjet än bil och hans familj är en av världens rikaste. Rachel och Nick bjuds in till årets största och mest påkostade bröllop som i månader har dissekerats av skvallerpressen. Nick är bestman och visar sig dessutom vara en av Asiens mest eftertraktade ungkarlar. Och Nicks ömma mor är inte säker på att Rachel är rätt för honom.

Crazy rich i Asien var en galet lättläst bok. Den gick liksom inte att lägga ifrån sig helt, utan jag var bara tvungen att läsa lite till och även om jag inte hade tid så kunde jag stjäla mig till att läsa en halv sida.
Boken innehåller väldigt många olika personer och virrvarret utav vem som är släkt med vem var rätt rörigt. Det finns dock ett släktträd i början av boken som hjälpte till lite, men det finns ju också personer med som inte är släkt med Nick's släkt.
Men jag gillade verkligen huvudkaraktärerna Rachel & Nick och även Astrid (som är kusin med Nick).  De övriga var såklart också väldigt underhållande även om man blir rätt omskakad och förskräckt ibland. Det här handlar verkligen om galet rika människor, som gör galna grejer för att de har pengar till det. Där status är det absolut viktigaste och det är viktigt att inte beblanda sig med vem som helst. Stackars Rachel är så långt ifrån det här livet och som helt ovetandes kastas in detta. Nick har såklart inte nämnt att han tillhör en familj som är en av världens rikaste och att bröllopet som de är bjudna på är den stora snackisen i typ hela Asien. Jag tycker att hon klarar sig rätt bra igenom det hela, för hon utsätts ju för en hel del.
Det närmaste jag kommer det här livet är att jag använder 4-lags toalettpapper, som det nämns att  Astrid gör i boken, blev ju lite glad att det finns någonting jet-set-igt i mitt liv.

Tyckte väldigt mycket om den här boken och sitter fortfarande och velar om den är en riktig fullpottare eller om en del småsaker sänker den yttepytte. Hade också svårt att börja läsa något annat direkt efter den, för allt kändes så himla tråkigt i jämförelse, så den ligger liksom och väger åt höjdarhållet.

Tack Marie & Lovreads för recensionsexemplar!

Finns att köpa på bl a Bokus & AdlibrisKommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Del 2 - de sju systrarna

Stormsystern - Lucinda Riley

Den begåvade seglaren Ally D'Aplièse är mitt i förberedelserna inför ett av världens mest utmanande tävlingsrace när nyheten om hennes fars död når henne. Hon tar farväl av sitt livs kärlek, en man hennes familj inte vet existerar, och skyndar tillbaka till sitt barndomshem, ett förtrollande château där hon och hennes fem systrar - alla adopterade som nyfödda - växte upp. När systrarna samlats tilldelas de alla varsin ledtråd som ska leda dem i sökandet efter sina ursprung. Efter en fruktansvärd olycka lämnar Ally haven. Den ledtråd hon fått av sin döde far leder henne till Norge, och omgiven av den majestätiska skönheten i ett okänt fädernesland upptäcker Ally en etthundra år gammal historia om Anna Landvik, en begåvad sångerska med en överraskande koppling till kompositören Edvard Grieg. Men ju mer Ally lär sig om Anna, ju mer börjar hon ifrågasätta vem hennes adoptivfar, Pa Salt, egentligen var - och varför hennes sjunde syster saknas.
Jag var bara…

De sju systrarna - del 3

Skuggsystern - Lucinda Riley

Pa Salt, som den mytomspunne miljardären kallades av sina sex döttrar, adopterade flickorna från världens alla hörn. Han har lämnat en ledtråd åt varje syster, en pusselbit för att hjälpa dem finna sina rötter, men Star - den mest gåtfulla av systrarna - känner sig tveksam till att lämna tryggheten i sitt nära förhållande med sin syster CeCe. I desperation bestämmer hon sig för att följa sin ledtråd till ett antikvariat i London, och där öppnar sig en helt ny värld ...

Etthundra år tidigare svär den viljestarka och självständiga Flora MacNichol att aldrig gifta sig. Hon bor lycklig och trygg i sitt hem vid sjöarna i nordvästra England, nära sin idol Beatrix Potter, när oförutsedda händelser för henne till London, hem till en av det edvardianska societetslivets stora profiler, Alice Keppel. Flora slits mellan passionerad kärlek och sina plikter mot familjen, men inser att hon endast är en bricka i ett spel, vars regler bara andra verkar känna till. Men så möt…

Att leva med bipolär sjukdom

Igår var jag lycklig idag vill jag dö - Elsa Janni

"Här är vi som inte klarar av vardagen, inte orkar med kraven, vi som är gjorda av svagare benstomme och tunnare hud. Här ligger vi som inte ens klarar av att ta död på oss själva. Vi ligger i våra sängar, hålögda, bortdomnade av piller. Vi frågar oss själva om vi någonsin kommer att skratta igen. Kanske har vi våra bästa stunder bakom oss."

Elsa Janni är legitimerad psykolog. När hon var 16 år insjuknade hon i sin första depression. Det dröjde 25 år innan hon fick diagnosen Bipolär sjukdom. Det här är en berättelse om hur Elsas kamp för ett normalt liv sett ut och hur hon till slut fått rätt behandling. Med sitt dubbla perspektiv som patient och psykolog skriver Elsa en bok som vill ge de drabbade kunskap, tröst och hopp.


Jag har hittills inte varit i kontakt med begreppet bipolär sjukdom så ofta, tror att första gången jag hörde om det var när jag såg SKAM och Evens säsong. Det beror väl på att psykiska sjukdomar har varit s…