Fortsätt till huvudinnehåll

Svärd utan herre serien - del 2

I Sparvens klor, del 2 - Karin Söderlund Leifler

Den herrelösa samurajen Hiroshi är efterlyst för mordet på sin före detta herre, ett brott som straffas med halshuggning om han inte lyckas hitta den sanna mördaren först. Vid sin sida har han Tsukiko, en kurtisan på rymmen från nöjeskvarteren.
Men det finns personer som inte drar sig för att ta till våld för att hindra dem. Hiroshi förlorar mot en grupp beväpnade män som ska föra tillbaka Tsukiko till kurtisanhuset hon kommer från. Det sista han ser är att de för bort henne, innan han själv dras in i mörkret.
Den kvinnliga lönnmördaren Suzume, eller Sparven, har fått i uppdrag att följa efter Hiroshi. Men den till synes enkla uppgiften leder till ett möte som förändrar allt.

Del två tar direkt vid där den första slutade. Hiroshi vaknar upp ordentligt mörbultad, hos en främmande Gumma och Tsukiko är försvunnen. Såklart korsas deras vägar igen, men det blir ju inte lätt för dem på deras resa! Vi får även stifta närmare bekantskap med Suzume och hennes öde, det var fint att se hennes andra mjuka sida och inte bara lönnmördaren Sparven.
Jag har blivit väldigt förtjust i berättelsen om Hiroshi och Tsukiko! Japan har alltid haft något magiskt och lockande även om jag aldrig riktigt fått för mig att besöka landet. Tror det började med Karate Kid, även om den inte utspelar sig i Japan, men Mr Miyagi och hans sätt, hans hus och när han fixar med sina bonsaiträd lockade mig. Så jag har alltid hajat till lite extra när det varit något om Japan, men har faktiskt inte stött på något i just litteraturen. Det har väl varit själva naturen som lockat mig mest och inte det andra såsom Manga som är det som jag spontant tänkt på när man pratar om Japan och litteratur.
Jag älskar beskrivningarna utav miljöerna i boken även om de, nu när jag tänker efter, inte var lika "lockande" i den här sista delen. Men tror att det beror lite mer på att för mig är det en mörkare bok som jag tänker att den nästan bara utspelar sig sent på kvällen och om natten. Medans den första delen känns som en mer dag-bok för mig. I mörkret är ju inte mossan sådär grön som den är på dagen. Men de är ändå så himla bra miljöbeskrivningar även om det är mörkt, jag kan se miljöerna väldigt tydligt framför mig.
Nog svamlat från mig, det här är i alla fall en unik och superbra bokserie. Det enda som saknades för mig var att bli sådär berörd att jag måste sluta läsa för att inte sitta och storgråta på tåget. Annars är den helt perfekt i mina ögon.

Tack Karin för recensionsexemplar!

Finns att köpa på bla Bokus & Adlibris



Kommentarer

  1. Åååh, så roligt att du tyckte så bra om den avslutande delen av "I Sparvens klor" också! Ja, det är nog som du skriver att det är mycket större del av berättelsen som utspelar sig på natten i den andra halvan, inklusive upplösningen 😊 Stort tack för att du läste och delar med dig av dina intryck!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Varghund - del 1

Vargblod - Chris Berg När den lite udda och ensamma läkarstudenten Fridas patient attackeras av män i svarta motorcykelställ tvingas hon agera och gläntar på dörren till värld vid sidan av samhället. Patienten, en äldre kvinna vid namn Luna, leder den hemliga organisationen Varghundarna. De är män och kvinnor som lever sina liv i skuggorna och är beredda att offra allt för att skydda den breda allmänhetens trygga tillvaro från ondskan. Deras främsta fiende, organisationen Vargarna har rekryterat en man kallad Ingenjören. I deras klor hotar hans nya vapenteknologi att rubba maktbalansen och skapa en ny, osäker framtid. Luna och hennes Varghundar är de enda som står i deras väg . Kan bara säga wow! Den här boken har allt som en bra dystopi ska ha! Den är ruskigt spännande, en bra uppbyggd framtidsvärld, fantastiska karaktärer och ett oerhört bra driv. Kunde helt enkelt inte lägga den ifrån mig och om jag behövde göra det för att göra något annat nödvändigt så tänkte jag bara på boken och

Arvet från Mörkertiden - del 3

 Myten om Månmästaren - Cecilia Åhman Atiline har tagit sin systers plats och i kölvattnet av Drakarnas kidnappning förs hon till slavägaren Hanjor på Kelta. I fångenskapen utsätts hon för svåra prövningar, på ön där våldet härskar och en blodsivrande best lever under marken. Drakarna, som tror att Atiline är Neris, fortsätter sin jakt. De vill att Neris ska bli Månmästaren, en magiker på deras sida som kan bruka en monstruös, förhistorisk kraft. Men även inom Drakarna är lojaliteterna inte som de verkar och Atiline befinner sig i större fara än hon trott. All fara kommer dock inte alltid utifrån, något som Atiline bli varse. Vad händer när man inte längre kan lita på sig själv? Tänk att det kan vara så svårt att få till en recension som jag känner mig nöjd med, jag har skrivit & suddat och skrivit & suddat. Jag tror att det kanske beror på att jag har känt mig lite kluven om slutet på den här. Om jag tänker överlag hela trilogin, så är det ett fantastiskt världsbygge, jag älsk

Svartåsviten - del 1

Om du var min - Christina Eriksson Svartå, 1782. Sextonåriga Christina har storslagna ambitioner för herrgården som hennes far håller på att bygga utanför Örebro. Trots att hon skickas till Stockholm för att introduceras vid hovet och hitta en lämplig make, är det för hästarna och murarsonen Gustaf som hennes hjärta brinner. I Stockholm dras Christina in i intrigerna runt kungen och hans syster, samtidigt uppdagas en fejd mellan Svartås förvaltare och Gustafs far som får förödande konsekvenser. Den enda Christina verkar kunna lita på är sin piga. Jag älskar historiska romaner som den här. Man får historia inbakat i en snygg berättelse - jag blir underhållen och får samtidigt en vardaglig inblick i svensk historia.  Det är korta intensiva kapitel som för berättelsen fram i ett snabbt tempo. (Perfekt pendlarbok!)  Jag dras snabbt med i Christinas liv och d et är verkligen svårt att sluta läsa. Jag avundas inte Christina och den tiden hon lever i, tänk att inte kunna göra det som du allra