Fortsätt till huvudinnehåll

Svärd utan herre serien - del 2

I Sparvens klor, del 2 - Karin Söderlund Leifler

Den herrelösa samurajen Hiroshi är efterlyst för mordet på sin före detta herre, ett brott som straffas med halshuggning om han inte lyckas hitta den sanna mördaren först. Vid sin sida har han Tsukiko, en kurtisan på rymmen från nöjeskvarteren.
Men det finns personer som inte drar sig för att ta till våld för att hindra dem. Hiroshi förlorar mot en grupp beväpnade män som ska föra tillbaka Tsukiko till kurtisanhuset hon kommer från. Det sista han ser är att de för bort henne, innan han själv dras in i mörkret.
Den kvinnliga lönnmördaren Suzume, eller Sparven, har fått i uppdrag att följa efter Hiroshi. Men den till synes enkla uppgiften leder till ett möte som förändrar allt.

Del två tar direkt vid där den första slutade. Hiroshi vaknar upp ordentligt mörbultad, hos en främmande Gumma och Tsukiko är försvunnen. Såklart korsas deras vägar igen, men det blir ju inte lätt för dem på deras resa! Vi får även stifta närmare bekantskap med Suzume och hennes öde, det var fint att se hennes andra mjuka sida och inte bara lönnmördaren Sparven.
Jag har blivit väldigt förtjust i berättelsen om Hiroshi och Tsukiko! Japan har alltid haft något magiskt och lockande även om jag aldrig riktigt fått för mig att besöka landet. Tror det började med Karate Kid, även om den inte utspelar sig i Japan, men Mr Miyagi och hans sätt, hans hus och när han fixar med sina bonsaiträd lockade mig. Så jag har alltid hajat till lite extra när det varit något om Japan, men har faktiskt inte stött på något i just litteraturen. Det har väl varit själva naturen som lockat mig mest och inte det andra såsom Manga som är det som jag spontant tänkt på när man pratar om Japan och litteratur.
Jag älskar beskrivningarna utav miljöerna i boken även om de, nu när jag tänker efter, inte var lika "lockande" i den här sista delen. Men tror att det beror lite mer på att för mig är det en mörkare bok som jag tänker att den nästan bara utspelar sig sent på kvällen och om natten. Medans den första delen känns som en mer dag-bok för mig. I mörkret är ju inte mossan sådär grön som den är på dagen. Men de är ändå så himla bra miljöbeskrivningar även om det är mörkt, jag kan se miljöerna väldigt tydligt framför mig.
Nog svamlat från mig, det här är i alla fall en unik och superbra bokserie. Det enda som saknades för mig var att bli sådär berörd att jag måste sluta läsa för att inte sitta och storgråta på tåget. Annars är den helt perfekt i mina ögon.

Tack Karin för recensionsexemplar!

Finns att köpa på bla Bokus & AdlibrisKommentarer

  1. Åååh, så roligt att du tyckte så bra om den avslutande delen av "I Sparvens klor" också! Ja, det är nog som du skriver att det är mycket större del av berättelsen som utspelar sig på natten i den andra halvan, inklusive upplösningen 😊 Stort tack för att du läste och delar med dig av dina intryck!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Pagonareaffären - del 1

Män med makt - Oskar Rådehed

"En gravid kvinna dör i en bilolycka. Tio år senare blir Frans Lougrip, en av Stockholms vassaste fastighetslobbyister, indragen i en avancerad hämndaktion. Medan världen rasar samman, träffar han Elina Norr, en smart och driven PR-konsult. Tillsammans försöker de reda ut vad som ligger bakom händelseförloppet och vem som försöker sätta dit Frans Lougrip för mord."

Män med makt är en väldigt spännande bladvändare, även om jag känner att det är rätt så obehagligt med alla dessa maktmän och vad de hittar på. Otäckt när man känner att det nog inte är särskilt långt ifrån verkligheten.
Är inte helt förtjust i Frans, även om han ligger illa till för att bli ditsatt för mord, han verkar ha en osympatisk våldsam sida, som jag undrar lite hur den utvecklar sig i hans förhållande med Elina.
Jag tycker att det är lite extra roligt att läsa om bekanta trakter och i början utav boken så rör sig en av bokkaraktärerna bl a i Solberga, mina gamla hoods. 
Ser fra…

De sju systrarna - del 3

Skuggsystern - Lucinda Riley

Pa Salt, som den mytomspunne miljardären kallades av sina sex döttrar, adopterade flickorna från världens alla hörn. Han har lämnat en ledtråd åt varje syster, en pusselbit för att hjälpa dem finna sina rötter, men Star - den mest gåtfulla av systrarna - känner sig tveksam till att lämna tryggheten i sitt nära förhållande med sin syster CeCe. I desperation bestämmer hon sig för att följa sin ledtråd till ett antikvariat i London, och där öppnar sig en helt ny värld ...

Etthundra år tidigare svär den viljestarka och självständiga Flora MacNichol att aldrig gifta sig. Hon bor lycklig och trygg i sitt hem vid sjöarna i nordvästra England, nära sin idol Beatrix Potter, när oförutsedda händelser för henne till London, hem till en av det edvardianska societetslivets stora profiler, Alice Keppel. Flora slits mellan passionerad kärlek och sina plikter mot familjen, men inser att hon endast är en bricka i ett spel, vars regler bara andra verkar känna till. Men så möt…

Motståndstriologin - del 2

Skendöda - Louise Boije Af Gennäs

Sara har bestämt sig för att återvända till Stockholm från Örebro, trots de märkliga och traumatiska händelser som präglat hennes första höst i huvudstaden. Mer på sin vakt än någonsin byter hon till ett jobb inom konsultbranschen och flyttar till en ny stadsdel i hopp om att de ansiktslösa förföljarna ska lämna henne i fred.
Men den mardrömslika utpressningen tar snart vid där den slutade. Omgiven av finansvärldens korruption och maktspel måste Sara ställa sig frågan: finns det överhuvudtaget någon hon kan lita på?


När jag läste Blodlokan blev jag rätt nockad och liksom WOW! Skendöda är också väldigt bra, men det blir lite samma. Den är ruskigt spännande och jag vill veta vad som händer. Men jag känner att det blir lite för mycket utav allt, speciellt då det också hände så mycket i första delen.
Men jag gillar upplägget med konspirationstänket och att den är skriven så att den utspelar sig nära i tiden med händelser som man känner igen och kommer ihåg…