Fortsätt till huvudinnehåll

Läslistan 2012

Eld - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Saker som aldrig händer - Johanna Lindbäck
Välkommen hem - Johanna Lindbäck
Bonnie - Iris Johanssen
Här ligger jag och blöder - Jenny Jägerfeld
Allt jag säger är sant - Lisa Bjärbo
Som om jag frågat - Johanna Lindbäck
Kärlek @ första.träffen - Jane Moore
Revolt - Suzanne Collins
Fatta eld - Suzanne Collins
Hungerspelen - Suzanne Collins * omläsning
Den vita frun - Frida Skybäck
Jag väntar under mossan - Amanda Hellberg
Det är så logiskt alla fattar utom du - Lisa Bjärbo
Tänk om det där är jag - Johanna Lindbäck
Hungerspelen - Suzanne Collins
Cirkeln - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Carrot cake murder- Joanne Fluke
Charlotte Hassel - Frida Skybäck
Det fjärde offret - Marie Jungstedt
Livet Deluxe - Jens Lapidus
Doft av rosor - Nora Roberts
Buzz - Anders De La Motte
Alkemins eviga eld - Anna Jansson
Rosie Hopkins Sweet shop of dreams - Jenny Colgan
I vattenstenens hjärta - Barbara Wood
Juliet, naked - Nick Hornby
Badskumt - Katarina Johansson
No och jag - Delphine de Vigan
Vi ses på Place de la Sorbonne - Justine Lévy
Högre än alla himlar - Louise Boije af Gennäs
Meet me at the Cupcake Café - Jenny Colgan
Elsas hemlighet - Sofi Fahrman
[geim] - Anders De La Motte
Arvet - Tamara McKinley
De modigas rike - Tamara McKinley
Som en drömbild - Nora Roberts
Quinn - Iris Johanssen
Eldvittnet - Lars Kepler
Igelkottens elegans - Muriel Barbery
Niceville - Katryn Stockett
Carrot cake murder - Joanne Fluke
Charlotte Hassel - Frida Skybäck
Getingsommar - Denise Mina

Populära inlägg i den här bloggen

Pagonareaffären - del 1

Män med makt - Oskar Rådehed

"En gravid kvinna dör i en bilolycka. Tio år senare blir Frans Lougrip, en av Stockholms vassaste fastighetslobbyister, indragen i en avancerad hämndaktion. Medan världen rasar samman, träffar han Elina Norr, en smart och driven PR-konsult. Tillsammans försöker de reda ut vad som ligger bakom händelseförloppet och vem som försöker sätta dit Frans Lougrip för mord."

Män med makt är en väldigt spännande bladvändare, även om jag känner att det är rätt så obehagligt med alla dessa maktmän och vad de hittar på. Otäckt när man känner att det nog inte är särskilt långt ifrån verkligheten.
Är inte helt förtjust i Frans, även om han ligger illa till för att bli ditsatt för mord, han verkar ha en osympatisk våldsam sida, som jag undrar lite hur den utvecklar sig i hans förhållande med Elina.
Jag tycker att det är lite extra roligt att läsa om bekanta trakter och i början utav boken så rör sig en av bokkaraktärerna bl a i Solberga, mina gamla hoods. 
Ser fra…

De sju systrarna - del 3

Skuggsystern - Lucinda Riley

Pa Salt, som den mytomspunne miljardären kallades av sina sex döttrar, adopterade flickorna från världens alla hörn. Han har lämnat en ledtråd åt varje syster, en pusselbit för att hjälpa dem finna sina rötter, men Star - den mest gåtfulla av systrarna - känner sig tveksam till att lämna tryggheten i sitt nära förhållande med sin syster CeCe. I desperation bestämmer hon sig för att följa sin ledtråd till ett antikvariat i London, och där öppnar sig en helt ny värld ...

Etthundra år tidigare svär den viljestarka och självständiga Flora MacNichol att aldrig gifta sig. Hon bor lycklig och trygg i sitt hem vid sjöarna i nordvästra England, nära sin idol Beatrix Potter, när oförutsedda händelser för henne till London, hem till en av det edvardianska societetslivets stora profiler, Alice Keppel. Flora slits mellan passionerad kärlek och sina plikter mot familjen, men inser att hon endast är en bricka i ett spel, vars regler bara andra verkar känna till. Men så möt…

Motståndstriologin - del 2

Skendöda - Louise Boije Af Gennäs

Sara har bestämt sig för att återvända till Stockholm från Örebro, trots de märkliga och traumatiska händelser som präglat hennes första höst i huvudstaden. Mer på sin vakt än någonsin byter hon till ett jobb inom konsultbranschen och flyttar till en ny stadsdel i hopp om att de ansiktslösa förföljarna ska lämna henne i fred.
Men den mardrömslika utpressningen tar snart vid där den slutade. Omgiven av finansvärldens korruption och maktspel måste Sara ställa sig frågan: finns det överhuvudtaget någon hon kan lita på?


När jag läste Blodlokan blev jag rätt nockad och liksom WOW! Skendöda är också väldigt bra, men det blir lite samma. Den är ruskigt spännande och jag vill veta vad som händer. Men jag känner att det blir lite för mycket utav allt, speciellt då det också hände så mycket i första delen.
Men jag gillar upplägget med konspirationstänket och att den är skriven så att den utspelar sig nära i tiden med händelser som man känner igen och kommer ihåg…