Fortsätt till huvudinnehåll

Läslistan 2012

Eld - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Saker som aldrig händer - Johanna Lindbäck
Välkommen hem - Johanna Lindbäck
Bonnie - Iris Johanssen
Här ligger jag och blöder - Jenny Jägerfeld
Allt jag säger är sant - Lisa Bjärbo
Som om jag frågat - Johanna Lindbäck
Kärlek @ första.träffen - Jane Moore
Revolt - Suzanne Collins
Fatta eld - Suzanne Collins
Hungerspelen - Suzanne Collins * omläsning
Den vita frun - Frida Skybäck
Jag väntar under mossan - Amanda Hellberg
Det är så logiskt alla fattar utom du - Lisa Bjärbo
Tänk om det där är jag - Johanna Lindbäck
Hungerspelen - Suzanne Collins
Cirkeln - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Carrot cake murder- Joanne Fluke
Charlotte Hassel - Frida Skybäck
Det fjärde offret - Marie Jungstedt
Livet Deluxe - Jens Lapidus
Doft av rosor - Nora Roberts
Buzz - Anders De La Motte
Alkemins eviga eld - Anna Jansson
Rosie Hopkins Sweet shop of dreams - Jenny Colgan
I vattenstenens hjärta - Barbara Wood
Juliet, naked - Nick Hornby
Badskumt - Katarina Johansson
No och jag - Delphine de Vigan
Vi ses på Place de la Sorbonne - Justine Lévy
Högre än alla himlar - Louise Boije af Gennäs
Meet me at the Cupcake Café - Jenny Colgan
Elsas hemlighet - Sofi Fahrman
[geim] - Anders De La Motte
Arvet - Tamara McKinley
De modigas rike - Tamara McKinley
Som en drömbild - Nora Roberts
Quinn - Iris Johanssen
Eldvittnet - Lars Kepler
Igelkottens elegans - Muriel Barbery
Niceville - Katryn Stockett
Carrot cake murder - Joanne Fluke
Charlotte Hassel - Frida Skybäck
Getingsommar - Denise Mina

Populära inlägg i den här bloggen

Pagonareaffären - del 1

Män med makt - Oskar Rådehed

"En gravid kvinna dör i en bilolycka. Tio år senare blir Frans Lougrip, en av Stockholms vassaste fastighetslobbyister, indragen i en avancerad hämndaktion. Medan världen rasar samman, träffar han Elina Norr, en smart och driven PR-konsult. Tillsammans försöker de reda ut vad som ligger bakom händelseförloppet och vem som försöker sätta dit Frans Lougrip för mord."

Män med makt är en väldigt spännande bladvändare, även om jag känner att det är rätt så obehagligt med alla dessa maktmän och vad de hittar på. Otäckt när man känner att det nog inte är särskilt långt ifrån verkligheten.
Är inte helt förtjust i Frans, även om han ligger illa till för att bli ditsatt för mord, han verkar ha en osympatisk våldsam sida, som jag undrar lite hur den utvecklar sig i hans förhållande med Elina.
Jag tycker att det är lite extra roligt att läsa om bekanta trakter och i början utav boken så rör sig en av bokkaraktärerna bl a i Solberga, mina gamla hoods. 
Ser fra…

De sju systrarna - del 3

Skuggsystern - Lucinda Riley

Pa Salt, som den mytomspunne miljardären kallades av sina sex döttrar, adopterade flickorna från världens alla hörn. Han har lämnat en ledtråd åt varje syster, en pusselbit för att hjälpa dem finna sina rötter, men Star - den mest gåtfulla av systrarna - känner sig tveksam till att lämna tryggheten i sitt nära förhållande med sin syster CeCe. I desperation bestämmer hon sig för att följa sin ledtråd till ett antikvariat i London, och där öppnar sig en helt ny värld ...

Etthundra år tidigare svär den viljestarka och självständiga Flora MacNichol att aldrig gifta sig. Hon bor lycklig och trygg i sitt hem vid sjöarna i nordvästra England, nära sin idol Beatrix Potter, när oförutsedda händelser för henne till London, hem till en av det edvardianska societetslivets stora profiler, Alice Keppel. Flora slits mellan passionerad kärlek och sina plikter mot familjen, men inser att hon endast är en bricka i ett spel, vars regler bara andra verkar känna till. Men så möt…

Del 2 - de sju systrarna

Stormsystern - Lucinda Riley

Den begåvade seglaren Ally D'Aplièse är mitt i förberedelserna inför ett av världens mest utmanande tävlingsrace när nyheten om hennes fars död når henne. Hon tar farväl av sitt livs kärlek, en man hennes familj inte vet existerar, och skyndar tillbaka till sitt barndomshem, ett förtrollande château där hon och hennes fem systrar - alla adopterade som nyfödda - växte upp. När systrarna samlats tilldelas de alla varsin ledtråd som ska leda dem i sökandet efter sina ursprung. Efter en fruktansvärd olycka lämnar Ally haven. Den ledtråd hon fått av sin döde far leder henne till Norge, och omgiven av den majestätiska skönheten i ett okänt fädernesland upptäcker Ally en etthundra år gammal historia om Anna Landvik, en begåvad sångerska med en överraskande koppling till kompositören Edvard Grieg. Men ju mer Ally lär sig om Anna, ju mer börjar hon ifrågasätta vem hennes adoptivfar, Pa Salt, egentligen var - och varför hennes sjunde syster saknas.
Jag var bara…